• new-banner

Lederopplæringsleir

For å forbedre ledelsesevnen og nivået til selskapets lederpersonell, forbedre arbeidseffektiviteten og -kvaliteten, ble åpningsseremonien for TAAs lederkadrekompetanseleir og den første opplæringen i Shandong University of Technology The Academic Exchange Center vellykket avholdt fra 28. august til 29. deltok nesten 70 ledere på mellom- og høyt nivå i konsernselskapet.

Smileiren varer i fire måneder.Basert på høykvalitetsfakultetet ved Taishan Management College, ansetter det kjente innenlandske opplæringsforelesere til å holde forelesninger, og følger opplæringskonseptet "trening for både intern og ekstern, integrering av sinn og ferdigheter" for utvikling av kaderledelse ferdigheter, som tar sikte på å hjelpe ledelseskadrer til å forbedre raskt Selvledelse og teamledelsesevner.

Management Training Camp1
Management Training Camp002
Management Training Camp003

Etter åpningsseremonien brakte den anerkjente professoren fra Taishan Management College først et todagers kurs om "The 7 Habits of Highly Effective People".

Management Training Camp005
Management Training Camp006

Opplæringen gjennomføres i grupper.Foreleser bruker undervisningsmetoder som forelesninger, diskusjoner og case-analyse for å systematisk presentere ledelseskunnskapen som ligger i vane, arbeidsutførelse, kultivering og veiledning av underordnede, effektiv kommunikasjon og motivasjon for traineene i løpet av den to dager lange opplæringsperioden.Nødvendig kunnskap og ferdigheter for lederkadrer som ansatte.Under veiledning av foreleseren deltok traineene aktivt, brukte kunnskapen de lærte og snakket entusiastisk, og skapte en aktiv læringsmiljø på stedet.

Management Training Camp007

Opplæring er den beste fordelen for ansatte.TAA har alltid vært forpliktet til å bygge en lærende bedrift.De siste årene, med den raske utviklingen, er det stilt høyere krav til oppbyggingen av staben.TAA har hele tiden oppsummert erfaring, innovert og endret i treningsmekanismen, treningsmodellen og treningsnivået.Ved å bruke nye ideer, nye konsepter og nye modeller for å lede den kontinuerlige veksten av ansatte, og transformere de ansattes læringsprestasjoner til et sterkt momentum for å fremme den raske utviklingen av selskapet.


Innleggstid: 05-november 2020