• new-banner

Flere prinsipper for foreløpig valg av slipemiddel

Stålkorrosjon er overalt, hele tiden

For å forhindre stålkorrosjon er den vanligste metoden å bruke belegg for å beskytte overflaten på stålprodukter.Overflaten må rengjøres før beleggbeskyttelse.Hundrevis av produkter og industrier inkludert skip, lagringstanker, broer, stålkonstruksjoner, kraftstasjoner, biler, lokomotiver, militært utstyr, romfartsutstyr osv. må overflatebehandles før maling.Metallslipemiddel er det mest effektive rengjøringsmediet.

news (2)

Metalliske slipemidler

Generelt er detstøpte stålhagler (høykarbonstålskuddoglavkarbonstålskudd), stålkorn, jernhagl, jernkorn,rustfritt stål kuttet wire/kondisjonert hagl, korn i rustfritt stål,stålkuttet wire, lager stålkorn, etc. Høyytelses metallslipemidler er ikke lette å knuse, lavt støv, lavt forbruk, høy rengjøringseffektivitet og god generell produktytelse.Det kan i stor grad redusere forbruksnivået til sluttbrukeren, og dermed redusere kostnader og redusere utslipp.

news (3)

Så spørsmålet er, hvordan velge metallslipemidler av høy kvalitet?

For å sikre at overflatebehandlingsresultatet er helt opp til standard, de to kjerneindikatorene for metallslipemidler: rengjøringseffektivitet og forbruk.

Flere misforståelser i utvalget av støpte stålhagler:

Er støpestålskuddet rundere jo bedre?

Er partikkelstørrelsen mer jevn, jo bedre?

Jo lysere utseende, jo bedre?

nesgdg (2)

Er støpestålskuddet rundere jo bedre?

Svar: Nei.

I prosessen med å danne og tilberede stålhagler avkjøles det smeltede stålet fra flytende til fast stoff, og krymper under kjøleprosessen.Denne krympingen utføres i fri tilstand, og det er ingen stigerør som å helle støpegods til delvis supplert med smeltet stål hvor volumet etter krymping reduseres, slik at elliptiske partikler med nedsunkne overflater oppstår.Denne typen partikler har gjennomgått tilstrekkelig krymping, og formen er ikke rund, men strukturen er tett.Men hvis stålskuddet som ikke er helt sammentrukket, er strukturen ikke tett, det er indre defekter som krympeporøsitet og krympehulrom.

Kaster energi E=1/2mv2, hvis strukturen er tett, med samme volum, jo ​​større tetthetskvalitet M er, slagenergien større, og heller ikke lett å bryte.På denne måten er det ikke riktig: jo rundere stålskudd jo bedre.

nesgdg (1)

Er kornstørrelsen på stålskuddet jevnere, jo bedre?

Svar: Nei.

Innenfor rengjøring vil overflaten av arbeidsstykket som skal rengjøres eller sprøyting danne groper på den rengjorte overflaten.Først når gropene og gropene overlapper hverandre, kan hele overflaten rengjøres grundig.

Jo mer jevn partikkelstørrelsen på stålhaglene er, desto lengre tid tar det å nå fullstendig overlapping av gropene. For stålhagler med et visst partikkelstørrelsesblandingsforhold, brukes de store stålhaglene hovedsakelig til rengjøring, og de små stålhaglene. vil rense mellomrommet mellom området behandlet med store stålhagler

news (1)

Jo lysere utseende, jo bedre?

Svar: Nei.

For tiden er det to typerhøykarbonstålskudd: enkelt herdende stålhagl og dobbel herdende stålhagl.Det er vanskelig å skille fra sammensetning, hardhet og metallografisk struktur.Imidlertid har den doble bråkjølte stålhaglen fine korn og høy utmattelseslevetid. Kornene til den enkelt bråkjølende stålhaglen er grove og tretthetslevetiden er lav. Den enkelt bråkjølte stålhaglen behandles ikke med oppvarming og bråkjøling, Fe3O4-oksidfilmen dannet på overflaten er tynn, den ser veldig lys ut;mens stålskuddet etter den andre bråkjølingsbehandlingen, blir Fe3O4-filmen på overflaten tykkere, reflekterer ikke lys og ser ikke skinnende ut.Så den lysere overflaten betyr ikke de bedre produktene, men om det er dobbel bråkjølende stålskudd eller ikke er viktigere spørsmål.


Innleggstid: 20. april 2021